Snooooooze...

We´ll do it all
Everything
On our own

We don't need
Anything
Or anyone

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world

I don't quite know
How to say
How I feel

Those three words,
are said too much
they're not enough
If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

Let's waste time
Chasing cars

Around our heads

I need your grace
To remind me
To find my own


All that I am
All that I ever was
Is here in your perfect eyes
They're all I can see

I don't know where
Confused about how as well
Just know that these things
Will never change for us at all

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?


Tisdagsmorgonen inleddes med en timmes snooze..uppstigning, tandborstning, allmänuppfräschning o sen tio minuter till i sängen:P
Så in i helvetes trött...Ska pallra mig till gymet idag o försöka hitta lite glädje i detta ständiga gissel som kallas träning...

Det började ju så bra i höstas med vikt tapp och skräpmatsbortfall, sen har det ju gått lite upp o ner men nu har det barkat iväg upp åt helvete igen...o jag går o gnäller över det så det saknar motstycke, alla fel jag gör o hur mycket jag äter...hur jävla kul kan det vara att lyssna på, hur många av mina vänner måste inte tänka "jamen gör något åt det då för fan"...Är så jävla less just nu...känns som allt jag gör, säger,tycker är FEL,FEL,FEL...det är bara så jävla frustrerande, så här ska jag ju för faen inte må...inte nu...inte nånsin...

/Gnällspiken

Kommentarer
Postat av: Jaymzh

För att knyta an till första verserna av låten så är det villfarelser eftersom den förkrossande majoriteten av alla människor i hela världen behöver någon. Denna någons relation till en själv är relativ, så ingen heteronormativ tvåsamhetstanke här inte. Det finns ett litet fåtal,
ytterst få människor, som upplevt en väldigt specifik blandning av sina anlag, sin levandsmiljö och erfarenheter, vilka faktiskt inte behöver någon alls. Det var en utvikning, poängen med texten är väl snarast att två personer i en relation inte ser på deras minsta gemensamma nämnare på samma sätt och detta leder till att en av dem känner sig ensam.
Inget förändras och att det man en gång haft är det som alltid kommer att vara oavsett vad som händer. Slutligen ställer texten en retorisk fråga - skulle vi kunna glömma bort världen tillsammans? Nej, inte på det sättet.
Men det är inte därför jag är här! Läste ditt "gnällspik-inlägg" och det började blixtra lite mellan hjärnhalvorna. Under så lång tid som jag har känt dig har du tittat bort mot horisonten, mot ett annat liv eller en annan tid att leva i. En plats, inte sällan väsensskild från den plats du fördåvarande befunnit dig på, och viktigast, en plats där du finner en mening med din tillvaro som inte kretsar kring den nuvarande triangeln: jobbet-krogen-lägenheten. Det är som Dan Andersson skriver att "det är något bortom bergen". Du är en driven, medkännande och intelligent person som under de senaste tio åren inte fått utforska din fulla potential eller blivit utmanad att göra något annorlunda. Frågar du mig är det dessa outlösta frågor som får dig att må mest illa. Du rusar inombords men hålls tillbaka av otöjbara gränser i livet som det blivit hemma. Genom att fullständigt byta referensramar, flytta, träffa en hel hög nya människor, sluta jobba, börja plugga, leva efter helt nya förutsättningar kommer du med all sannolikhet att uppleva en förändring i ditt inre. Kanske ett lugn eller en nyfikenhet.
Jag säger nu inte att Nypan är graven du gräver åt dig själv. Man behöver sannerligen inte plugga fem år eller åka jorden runt för att utvecklas eller bli en bättre och lyckligare människa. Men ibland ger det perspektiv på tillvaron och bryter monotonin som i värsta fall kan kväva ens möjligheter till utveckling. Sådant känner man bäst själv. Det underbara med att plugga, för att gå åt det hållet, är att man är så obunden. Efter varje termin kan man sätta sig ned och fundera på om detta var vad man ville. Om inte så har man garanterar fått med sig något nyttigt i bagaget och i andra fallet så är det bara att fortsätta. Ekonomiskt och praktiskt är det ibland ett rent helvete men den frihet som man upplever samtidigt är svårslagen och det är i den man ser möjligheterna. Jag har haft många kursare som börjat plugga, slutat och sedermera funnit sig själva inom helt andra yrken eller utbildningar. Vad som helst kan hända när man rycker upp rötterna. Det är smärtsamt, skrämmande, hisnande och underbart på samma gång.
Måste återgå till mina studier nu men jag vill med allt detta påstå att det inte handlar om din kropp, vikt eller träning i första hand. Historien visar oss att det första vi människor tar till när saker händer som vi inte kan kontrollera är modifiering av det som är ofrånkomligen vårt allena att äga - vår kropp. Oavsett om vi misshandlar den med droger och sprit eller mejslar den till perfektion genom gym, terrängspår och fläckfri kosthållning så upplever vi en förändring eller en kontroll som vi inte kan uppnå i det som verkligen plågar oss - vårt inre. För problemen vi hade från början kvarstår, oavsett magrutor, och kommer att göra sig påminda på allt vidrigare sätt ju längre tiden går. Ibland kan man inte komma undan dem genom att gräva där man står. Det krävs en förändring.
Jag hoppas så innerligt att du får chansen att dra från stan och hitta en plats som är din. Att du får göra det du vill och inte det du hela tiden måste. Det har tagit dig ett decennium att nå hit och nu är du så motiverad som du någonsin varit för att göra språnget och dra. Hoppas för din skull. Du är ju min main man - värd allt det bästa och ett gott liv.
Det var väl det...
Semper fi.
//Anders

2007-05-30 @ 11:07:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0